Bröd
Smidigt bröd utan jäsning (vet inte vad det heter)

7dl mjöl av valfritt slag, men gärna hälften vetemjöl
2tsk bikarbonat
1tsk salt
4dl filmjölk

Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Slå över filen och rör om. Degen ska bli som en klistrig gröt. Smörj en avlång brödform eller lägg i ett bakplåtspapper. Häll över degen i formen pch låt gräddas i mitten av ugnen, 40-60 min. 175 grader. 
Låt svalna. 

Jag hade i 4dl vetemjöl och 3dl havregryn idag för att det ska mätta mer. Du gör precis som du vill.


Snabba frukostbullar utan jäst

9st
5dl vetemjöl (går att ersätta endel med andra mjölsorter)
1msk bakpulver
1/4tsk salt
2msk sirap
2 1/2 dl vatten

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg. 
Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten. Forma runda bollar av degen med hjälp av mjöliga händer.
Grädda mitt i ugnen 12-15 min, 200grader. 


Två supersmarriga och enkla brödrecept, lycka till!