Vardagsstöket

Hej på er!

Läste precis ett inlägg av Laila Bagge gällande perfekta bilder på sociala medier, läs inlägget här --> http://blogg.skonahem.com/lailabagge/

Jag förstår det hon skriver och håller med till viss del. För mig är det så att jag följer gärna livsstils- bloggar och konton på instagram. De följer jag för att det är där jag är i livet nu med småbarn och familjeliv som ska pysslas ihop. Men så följer jag även konton med fina bilder för att det gör mig glad. Jag gillar retuscherade inredningsbilder men jag vet ju att de är just retuscherade och tillgjorda, för mig är det Okey! Jag gillar fina ljusa bilder och kan absolut tänka mig att bakom kameran ligger den där pappershögen eller högen med kuddar och filtar som barnen har slängt ner för femtioelfte gången för dagen. 
Skulle det vara så- mot all förmodan, att det inte finns en ett dolt bombnedslag bakom kameran så gör det mig ingenting! Vet att det finns människor som mår bäst av att ha undanplockat och ordning kring sig. Klart som korvspat att de ska få ha det då! Ska de ha stökigt för att andra människor inte ska må dåligt och få ångest för att de inte har ens hälften av den ordningen?
Nä, låt alla ha vilken ordning/oordning de vill och följ de konton och bloggar DU mår bra av! 

Men... nu tänkte jag att vi skulle dela med oss av lite vardagsstök! Är ni med? Följ mig gärna på instagram (petramargaretha), klicka på instagram-ikonen längst upp på sidan för att komma dit. Jag lägger upp bilder under hashtagen #vardagsstöket gör det du med! 


Rädd för mörkret

Igår var vi på föräldramöte på Vilmers skola och efteråt när barnen somnat passade jag på att gå en runda runt sjön här. Jag brukar gå den "vanliga" rundan på 5km men igår kände jag för en längre runda och valde "Bergarundan" på 7km. Jag ville lyssna klart på podavsnittet och Alexander kollade på Game of Thrones hemma så det passade bra. 

Jag har inte gått den rundan på m flera år! Sist jag gjorde det fick jag oväntat besök i skogen av en skum man som sa att skogen tillhör fåglarna. Så helt ärligt har jag varit lite rädd för att gå den rundan. När jag gick där igår började det skymma snabbare än vad jag var beredd på, där gick jag i skogen i skymningen och allt jag kunde tänka på ifall det skulle hoppa fram någon från ett träd. Snabbt som attan gick det sista biten innan jag kom till elljusbanan. Där var lamporna tända och jag insåg när jag andades ut den varma luften från lungorna i den kalla luften att det är höst snart, riktigt snart. 
Jag känner mig faktiskt redo för hösten och allt vad den innebär. Är Du? 

Liseberg

I lördags var vi på Liseberg. Vi fick verkligen en toppendag! Vi hade packat med oss regnkläder för det visade regn. Och visst regnade det ibland, värst var det när vi skulle gå in på Gasten. Då kom en ordentlig åskskur, det gav oss lite extra feeling. Men för det mesta var det uppehåll och emellanåt blev det riktigt varmt!

Vilmer den lille lyckoamuletten vann stjärnvinst på chokladhjulet och vann även chips. Han fick hjälpa de andra att välja nummer och då vann även dem,haha.

Jag tycker att det är så fint på Liseberg på kvällen när alla lampor tänds och det blir sådär mysigt.