Amning
Jag har sagt från början av graviditeten att jag vill amma och längre än sist om det går, ammade Vilmer i sex månader. 
Fram tills för cirka två veckor sedan gick det bra. Hon blev mätt och jag hade massor med mat, frysen var full med infryst bröstmjölk. Sedan fick jag mjölkstockning(tror jag,de på bb vet inte) och en rejäl sådan. 40 graders feber på kvällarna i två veckor, men tillslut fick jag penicillin och blev feberfri. 
Men under tiden jag kämpade med "mjölkstockningen" blev mjölkproduktionen allt sämre. Jag pumpade med en hemlånad pump från BB, men den gav mig bara såriga bröstvårtor så den lämnade jag tillbaka illa kvickt. 
Jag fortsatte att pumpa med handpumpen jag har hemma och under tiden fick Esther äta upptinad bröstmjölk från frysen då det lilla jag pumpade ut inte räckte långt. 
Men den frysta mjölken tog slut och vi "tvingades" köpa ersättning. 
Jag sa att jag inte orkar amma då det gör så ont i brösten och uppe på det även sår med, nej tack! Ingen amning här inte, kan ju inte amma till vilket pris som helst. 
Bestämde mig för att sluta amma helt och ge Esther "bara" ersättning. Men det är ju inte vad jag vill egentligen! 
Jag har fortfarande lite mjölk kvar och ikväll ammade jag henne för första gången på en vecka tror jag det är.
Och vet ni, det gjorde inte ont! Underbar känsla. Dock blev hon inte mätt alls så fick komplettera med ersättning efteråt men ändå.
Så nu är jag i valet och kvalet, amma eller inte amma. 

Det är ju så smidigt att amma om allt flyter på bra. Man har alltid maten med sig i rätt temperatur och allt. Slipper leta micro eller ha med termos med uppvärmt vatten. 

Hur har ni gjort?